behandelingen  

Bij onze praktijk kunt u terecht voor veel uiteenlopende behandelingen. Van relatief simpele handelingen als vaccinaties tot operaties waarbij veel chirurgische ervaring vereist is. Hiernaast vind u een opsomming van een aantal behandelingen. Wilt u meer detailinformatie, klik dan op de behandeling van uw keuze.

Operaties
Alle gediplomeerde Nederlandse dierenartsen mogen dieren opereren.
Er zijn dierenartsen die er niet eens aan (durven) beginnen; dat is prijzenswaardig als je niet echt handig bent, want voor opereren geldt dat je je eigen grenzen goed moet kennen; het gaat tenslotte om levens.

Tijdens de studie in Utrecht worden er alleen wat basisbeginselen bijgebracht, dus als je afstudeert weet je weinig van chirurgie, laat staan van jouw eventuele capaciteiten op dit gebied. Dat betekent dat jonge dierenartsen geacht worden zich de chirurgie in de praktijk zelf aan te leren.
Gelukkig heb ik na mijn afstuderen een half jaar als assistent in een drukke praktijk gewerkt en had de gelegenheid om veel operaties uit te voeren.

Daar ontdekte ik gaandeweg dat ik dat prima kon, zozeer zelfs dat mijn vrouw ook nu nog regelmatig opmerkt dat er al bijna 35 jaar een goede plastische chirurg aan mij verloren is gegaan. Dat klopt wel, maar ik vind dieren veel leuker dan borsten, billen en neuzen!

Zoals alles in de diergeneeskunde gaat het bij operaties afgezien van de technische kant vooral ook om vertrouwen: U overhandigt uw lieveling aan mij en vertrouwt er stilzwijgend op dat ik hem behandel alsof het mijn eigen dier was. Laat ik u geruststellen: dat doe ik ook.

Opereren doen wij altijd na het middagspreekuur in onze operatiekamer in het souterrain onder de spreekkamer. We werken met diverse narcosemethoden, afhankelijk van diersoort, operatie en leeftijd, maar kiezen natuurlijk altijd voor de veiligste route.


Klik op de behandeling van uw keuze voor meer informatie!

Sterilisatie (kat)

Sterilisatie (hond)
Castratie (kat)
Castratie (hond)
Blaasgruis en plasproblemen katers
Tandsteen verwijderen
Chippen
Entingen/ Vaccinaties