nieuws

OBAMA WORDT VROUW!

Obamo de katJanuari 2014: Meet Obama!  2 jaar jong en al bijna 10 kilo, kortom niet zo flinterdun als zijn naamgenoot....
Obama kon door een hardnekkige verstopping in zijn penis niet meer plassen, een van de meest vervelende aandoeningen bij katers; kijk onder het kopje behandelingen voor meer details.
De keus was dus euthanasie of opereren - en die keus was niet moeilijk, want Obama is een geweldige kat, in meerdere opzichten! Hij is inmiddels na de transgender-operatie een mooie meid en ze is bezig met een rigoureus afslankprogramma!

Eend op dakterras amsterdam 3"Gekwaak en zacht gepiep op ons dakterras thuis, middenin Amsterdam, vierhoog: een moedereend met 4 jongen zat daar half april plotseling! Met veel pijn en moeite moeder gevangen en de watervlugge jongen ook; het nest bleek ze in een vaas met lavendel op het dakterras te hebben gemaakt (met nog 3 in de steek gelaten eieren). Is dat nou een luie of slimme eend?

Vervolgens het hele spul naar een mooie sloot bij de Kalfjeslaan vervoerd en losgelaten - en nu maar duimen dat het goed gaat."

Jaap en Joel deel 1Het kattenteam op de praktijk bestaat sinds herfst 2012 uit Jaap (veel zwart, een beetje wit), Joep (wat minder zwart, iets meer wit) en Joop (nog meer zwart & minder wit). Jaap werd door iemand als jong katertje op straat gevonden in de zomer van 2012; toen wij hem ter onderzoek aangeboden kregen hebben we hem maar gehouden omdat de mijnheer die hem aanbood geen plek voor hem had. Joop en Joep werden met nog 2 zwart/witte katertjes gevonden in een grote kartonnen doos op het BelgiŽplein in West en afgeleverd bij het asiel, waar wij op zoek waren voor een opvolger voor Flipper en getroffen werden door hun vrolijke onbevangenheid en levenslust.

Het gevolg is dat ze nu gezamenlijk de tuinen achter de praktijk (inclusief de natuurtuin achter de historische Slatuinenweg, die op donderdag te bezoeken is, een echte aanrader!) onveilig maken, behalve tijdens de spreekuren, want Joop en Joep liggen dan graag op de balie: veel aandacht en geknuffel vallen hen dan ten deel - en zo heurt het ook!

Stageplaats beschikbaar!
Regelmatig hebben we een of twee stageplaatsen beschikbaar. Wie wil reageren, wordt verzocht ons een brief met motivatie en persoonlijke gegevens te zenden. Voor onze n.a.w.-gegevens, klik hier!

Vlooien
Vlooien vieren het gehele jaar door feest; de grootste vlooienplagen zien wij tegenwoordig niet meer in de zomer, maar in december!

U kunt overal middelen tegen parasieten kopen (dierenwinkel, supermarkt enz.), maar vaak blijken veel middelen niet of onvoldoende hun beloftes waar te maken. Daardoor worden wij vaak bezocht door wanhopige eigenaren die al van alles geprobeerd hebben, maar zonder resultaat.

Als u niet dit risico wilt lopen, kunt u beter dit soort bestrijdingsmiddelen op ťťn van de spreekuren bij ons ophalen; wij hebben altijd het nieuwste (en beste!) van het nieuwste, en de kans dat u bij ons een kat in de zak koopt (dat is wel erg toepasselijk) is dus verwaarloosbaar.

Verder hebben wij ook goede voorlichtingsfolders, die u gratis mee kunt meenemen! Onze onovertroffen vlooienkammetjes kunt u tijdens onze spreekuren kopen; een ideaal middel om uw huisdier periodiek op ongewenste passagiers te kunnen controleren.

 

 


Obama onder verdoving
Obama onder verdoving

Obama na operatie met kap
Obama de kat na de operatie

Eend op dakterras amsterdam
Eenden op dakterras in A'dam

Mevrouw Geerling met de eieren

 

Jaap en Joep deel 2

Joop is ingewerkt
Joop is al helemaal ingewerkt
in de financiŽle sector

Joep en Joop
Joep en Joop

Tommie en Max
Deze twee thuiskatten, Tommie en Max,
zal het verder zo te zien allemaal worst wezen.... 

Duberovnik 2012
Ook in het buitenland moeten
poezen natuurlijk aangehaald
worden, zoals bv. hier in Dubrovnik,
maart 2012

Dierenarts op Vakantie
Cyprus september 2011